Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van Slingelandt.


 

Douwe Draaisma - Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. De geheimen van het geheugen

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Douwe Draaisma
Titel: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. De geheimen van het geheugen
ISBN: 9789041704641
Uitgever: Rainbow Paperbacks
Bijzonderheid: 2003, 329 pp. Paperback
Prijs: € 5,75
Meer info Nieuwstaat. Hoe komt het dat geuren zulke vroege herinneringen losmaken? Waarom hebben we zo'n feilloos geheugen voor krenkingen? Waarom lijkt het leven sneller te gaan als je ouder wordt? Hoogleraar Draaisma doet het uit de doeken.

In het autobiografische geheugen tekenen we onze persoonlijke lotgevallen op. Het is het register dat we raadplegen als iemand ons vraagt wat onze vroegste herinnering is, hoe het huis eruit zag waar we als kind hebben gewoond of wat het laatste boek is dat we hebben gelezen. Het autobiografische geheugen groeit samen met ons op. Het is onze intiemste metgezel, maar stelt ons ook voor vragen.

Eindelijk een wetenschapper die niet populair-wetenschappelijk op zijn knieƫn gaat zitten om de leek nu eens voor te lichten. Draaisma ontrafelt de geheimen van het geheugen niet alleen in heldere maar ook in mooie taal. Hij baseert zich op een rijke verscheidenheid van bronnen als romans, dagboeken, zijn eigen leven, wetenschappelijke studies, krantenverslagen en foto-albums. Een aanrader voor iedereen die wel eens nadenkt over het geheugen, het ouder worden of over beide.
Boek bekijken

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.