Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Booth, Owen & Walton, John - De tweede wereldoorlog. Een uniek overzicht van alle gebeurtenissen en ontwikkelingen in woord en beeld.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Booth, Owen & Walton, John - De tweede wereldoorlog. Een uniek overzicht van alle gebeurtenissen en ontwikkelingen in woord en beeld.
Schrijver: Booth, Owen & Walton, John
Titel: De tweede wereldoorlog. Een uniek overzicht van alle gebeurtenissen en ontwikkelingen in woord en beeld.
ISBN: 9789044732696
Uitgever: Deltas
Bijzonderheid: 2012, hardcover, 256 pag, 21x27½ cm, rijk geïll, foto`s, documenten, register, NIEUW boek
Prijs: € 24,50
Meer info Toen Adolf Hitler in augustus 1939 aankondigde dat het Duitse leger klaarstond om Polen binnen te vallen, leek de breekbare wereldvrede die na de Eerste Wereldoorlog was opgebouwd ineens heel ver te zoeken. De oorlogsverklaring van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aan nazi-Duitsland amper een maand later en de aanval van Japan op de Amerikaanse marinebasis in Pearl Harbor leidden de wereld naar een nieuw conflict, dat door zijn enorme omvang en gruwel terecht kan worden beschouwd als de donkerste pagina uit de geschiedenis van de mensheid.

Dit boek biedt een compleet en geïllustreerd overzicht van de belangrijkste feiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen in de Tweede Wereldoorlog. De blitz-aanval op Polen en de overrompeling van de Lage Landen en Frankrijk door Hitlers legers, de bittere strijd in Stalingrad, de schijnbaar onmogelijke geallieerde landing in Normandië, de moeizame oorlog in de Stille Oceaan of de totale vernieling van Hiroshima en Nagasaki: alle confrontaties en veldslagen worden in dit boek uitgebreid en helder beschreven. Bovendien komt ook het dagelijkse leven van de burger tijdens de oorlog aan bod. In een apart hoofdstuk wordt ten slotte stilgestaan bij de verschrikkingen van de holocaust. Met meer dan 300 originele foto's en affiches is dit boek een uniek en waardevol naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog.

John Walton is als schrijver en researcher gespecialiseerd in de moderne geschiedenis en de actualiteit. Na zijn studies voor historicus in Engeland en de Verenigde Staten werkte hij lange tijd voor Sunday Times Magazine. Daarna werkte hij onder andere mee aan twee informatieve cd-roms voor The Times over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog.
Boek bekijken

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***