Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Holland, James - Oorlog in het Westen. Soldaten en burgers in de Tweede Wereldoorlog 1939-1941

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Holland, James - Oorlog in het Westen. Soldaten en burgers in de Tweede Wereldoorlog 1939-1941
Schrijver: Holland, James
Titel: Oorlog in het Westen. Soldaten en burgers in de Tweede Wereldoorlog 1939-1941
ISBN: 9789025306854
Uitgever: Atheneaeum
Bijzonderheid: 2016, softcover, 780 pag, 14x21½cm, dik boek 6cm, NIEUW boek
Prijs: € 17,50
Meer info Veel van wat we denken te weten over de Tweede Wereldoorlog is nauwelijks op feiten gebaseerd maar komt voort uit vooropgezette ideeën van historici die elkaars werk steeds weer overschrijven. Al vijfenzestig jaar kijken we er op dezelfde manier naar, zeker als het gaat om de strijd in het weten van Europa.

James Holland is een jonge historicus met een diepgaande kennis over de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de afgelopen vijftien jaar honderden betrokkenen geïnterviewd, waaronder soldaten, hoge officieren, partizanen, verpleegsters en gewone burgers. Uit hun memoires, en bronnenonderzoek, weeft hij een samenhangend beeld dat veel van de gangbare ideeën over hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog te leven zal doen wankelen. In dit eerste deel van een trilogie beschrijft hij de periode van september 1939 tot de zomer van 1941.

James Holland schreef eerder zes boeken over de Tweede Wereldoorlog en een aantal romans die tijdens de oorlog spelen. Zijn archief met meer dan vierhonderd interviews met betrokkenen berust bij het Imperial Museum in Londen en is een veel geraadpleegde bron.
Boek bekijken

Verkenner uit Hoogezand

zakelijk

Logo Verkenner

*** de boekenwebshop van Bevrijdingsmuseum Noord Nederland *** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden *** kijk ook eens op onze website ***

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.