Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Brongers, E.H. - Grebbelinie 1940

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Brongers, E.H. - Grebbelinie 1940
Schrijver: Brongers, E.H.
Titel: Grebbelinie 1940
ISBN:
Uitgever: Hollandia
Bijzonderheid: 1974, softcover, 284 pag, 14x20cm, dik boek, in redelijke staat
Prijs: € 2,00
Meer info Grebbelinie 1940. Geïllustreerd met 16 pagina`s foto`s en 12 kaarten.
Op de 10e mei 1940 overvielen twee grote Duitse legers het neutrale Nederland. Na een hevige strijd van vijf dagen moesten de onvoldoende geoefende en slecht uitgeruste Nederlandse troepen de strijd staken.
Dit boek verhaalt de volledige geschiedenis van de strijd om de Grebbelinie met de daaraan voorafgaande gevechten. Talrijke nog nimmer eerder gepubliceerde Duitse gevechtsmeldingen en -rapporten zijn er in verwerkt. Daarnaast is er een ruim gebruik gemaakt van ooggetuigen verslagen, waardoor zij die aan de Grebbelinie hebben gevochten voor een belangrijk deel deze geschiedenis zelf hebben geschreven.

Door verificatie en vergelijking van alle beschikbaren documentatie is getracht een zo objectief mogeklijk, waarhueidsgetrouw beeld van de strijd te geven. Ingewikkelide bevelsverhoudingen en militair-technische uitdrukkingen zijn vermeden om ook aan de lezer zonder enige militaire kennis een duidelijke informatie te presenteren.
Boek bekijken

Verkenner uit Hoogezand

zakelijk

Logo Verkenner

*** de boekenwebshop van Bevrijdingsmuseum Noord Nederland *** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden *** kijk ook eens op onze website ***

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.