Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Vonk Boeken Ternaard.


 

Roodbergen P. Sake - B.F.V.W. in vogelvlucht en perspectief

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Roodbergen P. Sake - B.F.V.W. in vogelvlucht en perspectief
Schrijver: Roodbergen P. Sake
Titel: B.F.V.W. in vogelvlucht en perspectief
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid:
Prijs: € 8,50
Meer info Sake P. Roodbergen is geboren in Grou(w) in het weide- en waterland van het Lage Midden van Fryslân. Gaf tot april 2000 les aan een school voor voortgezet onderwijs in Akkrum als leraar Engels en Biologie. Was één van de samenstellers van de biologiemethode De Ogen van de Natuur. Was van 1972 tot 1997 lid van het bestuur van de Vogelwacht Akkrum. Maakte gedurende de periode 1988 tot 1999 tevens deel uit van het dagelijks bestuur van de Bond van Friese Vogelbeschermings Wachten (BFVW), opgericht in 1947, en had in die periode het ‘ljipaaisykjen’ in zijn portefeuille, in een periode van implementatie van de Europese Vogelrichtlijn van april 1979 in de Nederlandse wet en van de voorbereiding van de Flora- en faunawet die in 2002 van kracht werd.
Roodbergen zat namens de BFVW in het provinciale Weidevogelplatform en was lid van de Provinciale Commissie Beheer Landbouwgronden (PCBL) waar o.a. de grondslag werd gelegd voor agrarisch natuurbeheer. Een en ander betekende in de prakijk zeer veel overleg met betrokken partijen als boerenstandsorganisaties, natuurorganisaties, provinciale en landelijke overheden, ‘Europa’, de politiek, en regionale en landelijke media.
Vanaf maart 1994 was Roodbergen tevens hoofdredacteur van het tweemaandelijkse BFVW-tijdschrift Vanellus. Schreef - soms samen met anderen - enkele boeken over het onderwerp kievitseierenzoeken en de relatie naar bescherming en educatie. In 1999 verscheen het door hem geschreven jubileumboek B.F.V.W. in vogelvlucht en perspectief over de ruim vijftigjarige verenigingshistorie van de BFVW.

Gebonden. 291 pp. Geïllustreerd.

Boek bekijken

Vonk Boeken Ternaard

zakelijk

Vonk Boeken Ternaard uit Ternaard

Logo Vonk Boeken Ternaard

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.