Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Vrouwtje Twinkel.


 

Frerichs, L. - De uitvreter ; Titaantjes ; Dichtertje ; Mene tekel

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Frerichs, L. - De uitvreter ; Titaantjes ; Dichtertje ; Mene tekel
Schrijver: Frerichs, L.
Titel: De uitvreter ; Titaantjes ; Dichtertje ; Mene tekel
ISBN: 9789038854830
Uitgever:
Bijzonderheid: 1993, paperback/Als nieuw
Prijs: € 7,77
€ 4,85
Meer info De drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje werden tijdens het leven van Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel. Intussen behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en wereldbestormers tot het mooiste uit de schatkamer van de Nederlandse literatuur.

Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. De omslagen zijn gemaakt door studenten van de kunstacademies in Breda en Den Bosch.
Nescio (1882–1961) was de auteursnaam van Jan Hendrik Frederik Grönloh, kantoorbediende en later directeur van een exportfirma. In 1911 verscheen Nescio's eerste verhaal, 'De uitvreter', in het literaire tijdschrift De Gids. In 1918 verscheen het samen met 'Dichtertje' en 'Titaantjes' in boekvorm. De bundel oogstte veel waardering, maar pas in 1946 publiceerde Nescio een volgend boekje, Mene tekel. In 1961 volgde Boven het dal en andere verhalen. Na zijn dood bleek zijn literaire nalatenschap nog veel meer materiaal te bevatten, dat in 1996 een plaats heeft gevonden in het Verzameld proza en het Natuurdagboek. Op bol.com vind je alle boeken van Nescio.
Boek bekijken

Vrouwtje Twinkel

zakelijk

Vrouwtje Twinkel uit Leeuwarden

Logo Vrouwtje Twinkel

Goed verpakt en snel geleverd. Boeken met hart en ziel over o.a.: astrologie, yoga, antroposofie, zen, religie, psychologie, spiritualiteit, (alternatieve) gezondheid, therapie, Bhagwan, Boeddhisme, theosofie, heiligen, occultisme, kruiden, magie, Indianen, Tibet, Krishnamurti, Steiner, levensbeschouwing, geneeswijzen, parapsychologie, reïncarnatie, Hindoeïsme, mystiek, kabbala, vrijmetselarij, rozenkruisers etc.Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.75 euro (binnen Nederland en onder de 10 kilo )PostNL: pakketten vanaf € 6,95 en brievenbuspakjes binnen Nederland vanaf € 3,65. DHL Parcel: Nederlandse pakketten voor € 5,75 naar een huisadres, naar een pakketpunt voor € 4,50 DPD Parcel: Naar België en Duitsland zullen de verzendkosten meestal respectievelijk 7.95 en 8,95 euro bedragen.
In principe geen retour mogelijk, mits er in de mededelingen niets staat over het eventuele mankement
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.