Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Wagons-Livres.


 

Leonid Leonow (1899–1994) - De Dassen (Barsoeki)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Leonid Leonow (1899–1994) - De Dassen (Barsoeki)
Schrijver: Leonid Leonow (1899–1994)
Titel: De Dassen (Barsoeki)
ISBN:
Uitgever: nv Uitgevers-Maatschappij "De Gulden Ster", Amsterdam
Bijzonderheid: [1933] - 1e nederlandstalige druk - 401+3p.(pub.)
Prijs: € 22,50
Meer info Leonid Leonow - De Dassen (Barsoeki): uit het Russisch vertaald door Ljoeba Dworson en Lida Polak; Omslag en band van Johan Haak - 3 delen in één band - Amsterdam, nv Uitgevers-Maatschappij "De Gulden Ster", [1933] - 1e nederlandstalige druk - 401+3p.(pub.) - Hardcover: linnen band met bruinbedrukte voorplatte en rug, met groen-blauw geïllustreerde stofomslag - 16,50x21,10cm - Zeer goed exemplaar: stofosmlag met slijtagesporen en enkele kleinere rand-inscheuringen(taped), sporadisch foxing spots in het tekstblok, lange-en ondersnede met foxing spots.
* Leonid Maksimovitsj Leonov (Russisch: Леонид Максимович Леонов) (1899–1994) was een Russisch schrijver en dramaturg. Zijn eerste grote roman, De dassen, schreef hij in 1924 (toneelbewerking 1927). Evenals Fedins roman Steden en jaren geldt het boek als symptomatisch voor de heropleving van de traditionele realistische roman. Het thema is de rebellie van de boeren tegen de stadsmensen. De stad is het symbool van de vooruitgang (ook te lezen als: het communisme) en dus verwerpelijk.
* Ljoeba van Praag-Dworson (1893-1982) was een Nederlandse auteur en vertaalster.
* Lida Polak was een Nederlandse journaliste en actrice.
* John Haak (1890-1977) was een Nederlandse illustrator, schilder, tekenaar, pentekenaar, pastellist, aquarellist, graficus, etser, lithograaf, vervaardiger van houtsnedes.
* Tusschen het Aral-meer en de uitloopers van het Muchadscha-gebergte strekt zich de Barzoeki-woestijn uit. Deze woestijn ligt beneden den spiegel der Middellandsche Zee en is vooral om haar flora merkwaardig. De planten toch , die hier groeien, wijzen op een voormalige zeebedding, zoo- dat het boven allen twijfel verheven is, of de geheele Aral-Kaspische inzinking, zoowel als het laagland van West-Siberië, dat rijk is aan moerassen en zoutwater-meren, is de bedding van een voormalige golf van de Noordelijke IJszee. (Bron: De Wereldeelen(1881) naar Friedrich van Hellwald)

Verzending (vraag tarifering) of afhaling mogelijk.
Boek bekijken

Wagons-Livres uit Sint-Truiden

particulier

Logo Wagons-Livres

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.