Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Waterman Books.


 

Wilms Fliet , Willemijn - Het hofje bouwsteen van de Hollandse stad 1400 -2000

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wilms Fliet , Willemijn - Het hofje bouwsteen van de Hollandse stad 1400 -2000
Schrijver: Wilms Fliet , Willemijn
Titel: Het hofje bouwsteen van de Hollandse stad 1400 -2000
ISBN:
Uitgever: Vantilt Nijmegen 2016
Bijzonderheid: Ingenaaide paperback met flappen met 238 pagina's met heel veel foto's in nieuwstaat !
Prijs: € 15,00
Meer info Al aan het eind van de veertiende eeuw werd in Nederland het eerste hofje gebouwd. Het was het begin van een lange bouwkundige traditie. Vermogende particulieren stichtten 'hofjes van liefdadigheid' voor arme bejaarden. Zij werden bezield door naastenliefde en religieus plichtsbesef, maar tegelijk ook door de drang hun naam in de stad te vereeuwigen.
Een hofje is altijd een architectonische eenheid van afzonderlijke huizen rondom een gemeenschappelijke buitenruimte, gesitueerd op het binnenterrein van een bouwblok. De voordeuren liggen aan het hofje; de achtergevel is traditioneel gesloten. Deze bouwvorm bleek door de jaren heen zeer duurzaam. Een groot aantal hofjes heeft de eeuwen overleefd, niet zelden nog altijd bewoond door alleenstaande ouderen. De kracht van het hofje als bouwvorm spreekt ook uit het vermogen ervan telkens opnieuw zijn betekenis te bewijzen. Opeenvolgende generaties architecten beschouwden het als model voor de Nederlandse woningbouw, waarin het thema collectiviteit een grote rol speelt.
Willemijn Wilms Floet onderzoekt in haar rijk geïllustreerde en door vele prachtige analysetekeningen ondersteunde boek het hofje als een architectonisch ontwerpvraagstuk: hoe zijn de hofjes verankerd in het stedelijk weefsel en welke architectonische ontwikkeling hebben ze doorgemaakt?
Boek bekijken

Waterman Books uit Dordrecht

particulier

Logo Waterman Books

Na betaling ontvangt u goed verpakt en zo snel mogelijk uw bestelling, Bij bestellingen boven de € 50,- betalen wij de verzendkosten (binnen Nederland) Als de boeken niet door de brievenbus kunnen en als pakket verzonden moeten worden via PostNL rekenen wij € 5,-

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.