Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Waterman Books.


 

Schumacher , Patrik - Ben Van Berkel (UN Studio) - Love it. Live it. - Design Document S. No. 7

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schumacher , Patrik - Ben Van Berkel (UN Studio) - Love it. Live it. - Design Document S. No. 7
Schrijver: Schumacher , Patrik
Titel: Ben Van Berkel (UN Studio) - Love it. Live it. - Design Document S. No. 7
ISBN:
Uitgever: Damdi Publishing Company 2004
Bijzonderheid: Ingenaaide paperback met flappen met 167 pagina's en veel illustraties in nieuwstaat !
Prijs: € 25,00
Meer info Bernard Franciscus (Ben) van Berkel (Utrecht, 25 januari 1957) is een Nederlands architect. Van Berkel studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en behaalde in 1987 cum laude zijn diploma van de Architectural Association in Londen.

Loopbaan
Samen met Caroline Bos richtte hij in 1988 Architectuurbureau van Berkel en Bos op. In 1998 richtten zij een nieuw bureau op: UNStudio (United Net). UNStudio is een netwerk van specialisten in architectuur, stedenbouw en infrastructuur. Van Berkel ontwierp onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam, het Agoratheater in Lelystad, het Mercedes-Benzmuseum in Stuttgart, een loft in New York, een warenhuis in Seoel en het station Arnhem Centraal.

Naast zijn architectuurpraktijk geeft Ben van Berkel les aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland. Zo begeleidde hij Diploma Units van het Berlage Instituut in Rotterdam (1992-1993) en de Architectural Association in Londen (1999). Voordat hij in 2001 als decaan werd aangesteld bij de Städelschule Architecture Class in Frankfurt, was hij als gasthoogleraar verbonden aan onder andere de Columbia-universiteit, de Princeton-universiteit en de Harvard-universiteit. In 2011 ontving Ben van Berkel de Kenzo Tange Chair aan de Harvard Graduate School of Design. In zijn manier van lesgeven staat een integrale benadering van architectuur centraal waarbij virtuele en materiële organisatie en technische constructies geïntegreerd zijn.
Boek bekijken

Waterman Books uit Dordrecht

particulier

Logo Waterman Books

Na betaling ontvangt u goed verpakt en zo snel mogelijk uw bestelling, Bij bestellingen boven de € 50,- betalen wij de verzendkosten (binnen Nederland) Als de boeken niet door de brievenbus kunnen en als pakket verzonden moeten worden via PostNL rekenen wij € 5,-

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.