Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Waterschans.


 

Ham, W.A.; Härtel, EGH; Stuart, WCM; Tuin, H van der; Verschuren, G; Walle, J van de; Weyts, J; - Studies uit Bergen op Zoom 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ham, W.A.; Härtel, EGH; Stuart, WCM; Tuin, H van der; Verschuren, G; Walle, J van de; Weyts, J; - Studies uit Bergen op Zoom 1
Schrijver: Ham, W.A.; Härtel, EGH; Stuart, WCM; Tuin, H van der; Verschuren, G; Walle, J van de; Weyts, J;
Titel: Studies uit Bergen op Zoom 1
ISBN:
Uitgever: Geschiedkundige Kring van Stad en Land van Bergen op Zoom
Bijzonderheid: 1975, gebrocheerd, 104 pags
Prijs: € 5,00
Meer info De voorliggende bundel bijdragen tot de geschiedenis van de regio West¬Brabant mag het resultaat heten van voortdurend, maar doeltreffend im¬proviseren. Om respectabele redenen nu, is het bestuur van de kring tot de conclusie gekomen, dat één uitgave per jaar niet alleen gemakkelijker te realiseren zou zijn dan een kwartaaluitgave van de Waterschans, maar ook tot kwalitatief betere resul¬taten zou leiden.
Het lijkt de redactie duidelijk, dat in de toekomst meer aandacht besteed zal moeten worden aan de oude geschiedenis van onze stad, terwijl voor wat betreft de middeleeuwen aandacht geboden is voor sociale- en rechtsge¬schiedenis, waar immers institutionele- en economische geschiedenis zich tot nu toe als de meest aantrekkelijke voor geschiedschrijvers hebben doen kennen. De geschiedenis van onze stad omvat echter niet alleen oude- en middeleeuwse geschiedenis. Aan het tijdperk vanaf de 80-jarige oorlog tot aan Napoleon, alsmede ook aan de negentiende eeuw is tot dusverre weinig aandacht besteed. Bovendien is ook de contemporaine geschiedenis van de stad Bergen op Zoom de aandacht ten volle waard.
Deze eerste publicatie heeft de standaard gezet voor de vele publicaties tot op hedenvan de Geschiedkundige Kring.
Boek bekijken

Waterschans uit Bergen op Zoom

particulier

Logo Waterschans

Waterschans boeken BEMIDDELT in de verkoop van tweedehands boeken die verband houden met de geschiedenis van Bergen op Zoom. Kopers en aanbieders komen dan ook meestal uit deze stad en omgeving. Afhalen of verzending van boeken is een zaak tussen aanbieder en belangstellende.
Gezocht boek niet gevonden? Stuur eens een berichtje, of kijk ook eens op www.GeschiedkundigeKringBoZ.nl/winkel. Er is soms meer beschikbaar dan op de website staat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.