Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Waterschans.


 

Willem Vermeulen e.a. (redactie) - Bergen betrokken

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Willem Vermeulen e.a. (redactie) - Bergen betrokken
Schrijver: Willem Vermeulen e.a. (redactie)
Titel: Bergen betrokken
ISBN: 9789073437258
Uitgever: Geschiedkundige kring Bergen op Zoom
Bijzonderheid: Nieuwstaat, gesigneerd door een der schrijvers
Prijs: € 9,50
Meer info n 1914, nu precies honderd jaar geleden, veranderde het vaak vreedzame leven van honderdduizenden aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens. In Vlaanderen ging een groot deel van de bevolking als vluchteling met wat men in de gauwigheid mee kon nemen, op pad. In Zuid Nederland werden straten en pleinen van dorpen en streden overspoeld door mensen die geen idee hadden waarheen te gaan.
Lokale overheden zaten met de handen in het haar; de bevolking van steden vervijfvoudigde met alle problemen van dien. Zo was er natuurlijk tekort aan onderdak, voedsel en andere eerste levensbehoeften.
Dit boek zoomt in op een aantal familieverhalen, beginnend bij die dramatische dagen van begin oktober 1914. De meeste hoofdstukken in dit boek zijn daar aan gewijd, en aan de achtergronden ervan. Ook is de wijze waarop de Bergse overheid met deze problematiek omging, onderzocht en beschreven
Boek bekijken

Waterschans uit Bergen op Zoom

particulier

Logo Waterschans

Waterschans boeken BEMIDDELT in de verkoop van tweedehands boeken die verband houden met de geschiedenis van Bergen op Zoom. Kopers en aanbieders komen dan ook meestal uit deze stad en omgeving. Afhalen of verzending van boeken is een zaak tussen aanbieder en belangstellende.
Gezocht boek niet gevonden? Stuur eens een berichtje, of kijk ook eens op www.GeschiedkundigeKringBoZ.nl/winkel. Er is soms meer beschikbaar dan op de website staat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.