Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Wi(e)lskracht Books.


 

Stoddart William - Hindoeisme in kort bestek / goden, wijzen en geschriften

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Stoddart William - Hindoeisme in kort bestek / goden, wijzen en geschriften
Schrijver: Stoddart William
Titel: Hindoeisme in kort bestek / goden, wijzen en geschriften
ISBN: 9789062710225
Uitgever: Synthese
Bijzonderheid: paperback, in prima staat
Prijs: € 3,00
Meer info Dat wat we in het Westen aanduiden met 'hindoeïsme' is in feite een zich reeds duizenden jaren voortzettende en ontwikkelende cultuurstroom - veel meer dan alleen een religie. Dit boekje geeft op beknopte en begrijpelijke wijze een overzicht van verschillende aspecten van het hindoeïsme: de oorsprong, religieuze en filosofische begrippen, ethiek, literatuur, mythologie, metafysica en kunst. Het vertelt ook iets over de dagelijkse praktijk.
De samenstellers hebben ervoor gekozen de lezer niet te overspoelen met woorden, maar om op overzichtelijke en soms schematische wijze de behandelde onderwerpen zo te belichten dat hij achteraf kan zeggen dat hij 'iets over hindoeïsme weet'.
Naast een algemeen publiek zal dit boek ook mensen van Hindoestaanse afkomst meer inzicht geven in hun eigen culturele achtergrond, en met groeiend respect de rijkdom van de traditie laten benaderen.
De centrale begrippen uit het hindoeïsme worden zo beschreven dat eerst de alledaagse betekenis wordt weergegeven, en daarna de diepere, metafysische betekenis. Een gedeelte van het werk is gewijd aan korte beschrijvingen met afbeeldingen van beroemde oude en hedendaagse leraren en heiligen uit de Indiase traditie.
Boek bekijken

Wi(e)lskracht Books uit Mierlo

particulier

Logo Wi(e)lskracht Books

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.