Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Wijds Uitzicht.


 

Beirens, Maarten, Ellen Kempers, Heidi Moyson - Achter de muziek aan. Muzikaal erfgoed in Vlaanderen en Nederland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Beirens, Maarten, Ellen Kempers, Heidi Moyson - Achter de muziek aan. Muzikaal erfgoed in Vlaanderen en Nederland
Schrijver: Beirens, Maarten, Ellen Kempers, Heidi Moyson
Titel: Achter de muziek aan. Muzikaal erfgoed in Vlaanderen en Nederland
ISBN:
Uitgever: Acco
Bijzonderheid: 2010, gebonden, soft cover, perfecte staat, zw/w illustr,, 425 pp. perfecte staat
Prijs: € 8,50
Meer info Iedereen kent wel één of meer liedjes van vroeger. Ons muzikaal verleden dragen we in ons geheugen een levenlang met ons mee. Muzikaal erfgoed is daarom niet alleen interessant voor uitvoerders, verzamelaars, erfgoedbeheerders in musea, bibliotheken of archieven, voor erfgoedmedewerkers en onderzoekers maar zeker ook voor luisteraars
Maar wat is muzikaal erfgoed eigenlijk en wat maakt het bijzonder? Welke organisaties zijn betrokken bij de zorg voor dit waardevolle erfgoed? Waarom bewaren we al dat erfgoed en hoe pakken we dat het best aan? Hoe kunnen we dit erfgoed 'teruggeven' aan en beter toegankelijk maken voor de samenleving zodat een groter maatschappelijk draagvlak ontstaat voor het in stand houden van dat erfgoed?
Achter de muziek aan probeert een antwoord te geven op al deze vragen. Deze artikelenbundel geeft een overzicht van de verschillende actuele visies op en definities van muzikaal erfgoed. Tegelijk worden overeenkomsten en verschillen tussen Vlaanderen en Nederland in de zorg voor dat erfgoed besproken. Bovendien bundelt dit boek in een toegankelijke taal de basisprincipes uit de disciplines die het fundament vormen voor een duurzame omgang met muzikaal erfgoed: archivistiek, museologie, bibliotheekwetenschappen en musicologie.
Achter de muziek aan behandelt niet alleen de actuele context waarbinnen de ontsluiting, de zorg voor en omgang met muzikaal erfgoed plaatsvinden, maar werpt tevens een blik op de toekomst. Dit boek richt zich dan ook tot iedereen die in contact komt met muzikaal erfgoed en de zorg ervoor ter harte neemt.

Dit boek kwam tot stand onder impuls van Resonant, Centrum voor Vlaams muzikaal erfgoed, in samenwerking met het Nederlands Muziek Instituut.
Boek bekijken

Wijds Uitzicht uit Exloo

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.