Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Wilde aardbeien.


 

Holmqvist, Ninni - Bijrollen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Holmqvist, Ninni - Bijrollen
Schrijver: Holmqvist, Ninni
Titel: Bijrollen
ISBN: 9789079873111
Uitgever: Wilde Aardbeien
Bijzonderheid: 2022, 160pp, paperback
Prijs: € 19,95
Meer info In Bijrollen kunnen lezers kennismaken met de verhalen van de Zweedse auteur Ninni Holmqvist. In deze bundel zijn twaalf verhalen verzameld, vertaald naar het Nederlands door Eline Jongsma.

Holmqvist hanteert een sobere, heldere, haast minimalistische stijl. Alle zinnen zijn afgemeten, van opsmuk is geen sprake. In Hoe lees ik korte verhalen? (2018) beschrijft Lidewijde Paris hoe Holmqvist dit stilistisch subtiel verbeeldt in de vorm van contrasten, ook wel ‘spiegelingen’ genoemd door Paris.

Holmqvist onderzoekt de zelfkant van de maatschappij. In haar verhalenbundel spelen existentiële twijfel en de zoektocht naar het ‘zelf’ een prominente rol en het perspectief ligt bij de ondergeschikte of de buitenstaander. In Bijrollen trekt een lange stoet aan personages aan de lezer voorbij: mannen, vrouwen, kinderen, jongeren en stellen. ‘Allemaal krijgen ze te maken met machtsverhoudingen die ze naar hun hand proberen te zetten, zoals Liv die in “Engel” probeert de door haar begeerde Camilla aan zich te binden, met fatale gevolgen’ (Eline Jongsma in het nawoord).

Verschenen bij uitgeverij Wilde aardbeien.
Boek bekijken

Wilde aardbeien uit Groningen

particulier

Logo Wilde aardbeien

Wilde aardbeien is een uitgeverij die naar het Nederlands vertaalde Scandinavische literatuur uitgeeft. Het gaat om in eigen land gerenommeerde of veelbelovende auteurs, die in Nederland nog onbekend zijn en niet door de gevestigde Nederlandse uitgevers worden uitgegeven. Dat kan zijn omdat de auteur te onbekend of het genre te onbemind is; om die reden is een reguliere uitgave commercieel niet haalbaar. Het SVIN vindt deze boeken te bijzonder om ze aan lezers met een neus voor onderscheidende literatuur voorbij te laten gaan. In de reeks verschijnen vertalingen van Deense, Zweedse, Noorse, Finse, IJslandse, Samische, Groenlandse, en Faerøerse auteurs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.